måndag 8 juni 2009

Första behandligen hemma
Idag var det premiär för Subcuviabehandlingen hemma, det gick över förväntan bra. Lite pip från Victor när Emla-plåstret togs bort och jag stack honom, men sen lekte han på obekymrat under hela infusionen. Pumpen larmade "error" två gånger under kalibreringen men det gick att kvittera bort och sen funkade den hur bra som helst.

Angående korsettavvänjningen går det också bra, igår fick han bada badkar för första gången sen januari!!! Han njöt i fulla drag av att få sitta och plaska i baljan och inte behöva ligga på rygg på en madrass på badrumsgolvet och bli duschad.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du är så fantastiskt duktig, Mia! Skönt att Ni kan göra infusionen i hemmets trygga vrå.
Kan tänka mig att badet var ljuvligt för Victor, härligt att få plaska på för fullt :)

Kramar från Carina & Emme

Freja sa...

Perfekt att slippa åka iväg för att få medicin! Är Viktor svårstucken? Det är skön läsningnu när allt bara går er väg!!

Ha det bra - jag läser varje dag!

Eva sa...

Samma här, detta är enda bloggen jag orkar följa med :)
Vad glad man blir av alla framsteg!

Imsavimsa sa...

Carina: Tack vännen! Ja, det var riktigt skönt att vara hemma. Badet gillade han skarpt! Han kunde sitta med oss i bastun och plaska på golvet allt han orkade, det var mysigt. Hoppas Emme kryar på sig, så hörs vi nästa vecka. Kram!

Freja: Ja, det är behändigt. Han är väldigt svårstucken, så på det sättet är subkutan behandling bra. Bara att sticka i låret och så sugs medicinen upp av underhudsfettet. Skönt för er att Frejas kräkningar har minskat. Kram!

Eva: Tackar, tackar! Framstegen kommer så ofta nu att det känns lite overkligt. Idag märkte vi att han kan känna igen siffror, han lekte med ett sifferpussel och sa "hina" och "eh" som är fyra och ett. Mycket riktigt stod det fyra och ett på bitarna som han valt!

cpmamman sa...

Heja killen!

Att inte bara vara mamma utan även sjuksyster ;) Blir glad av era framsteg.

Imsavimsa sa...

Towe: Tack! Skulle det inte vara så hemska arbetstider skulle jag nog fundera på en karriär som sjukskötare.