söndag 29 mars 2009

Vår nya oas
Äntligen är den färdig, och så som jag längtat! I över 10 år har jag önskat mig en bastu och nu är den äntligen klar! Igår premiärbadade vi och det var sååå skönt.

När Victor blir av med korsetten ska han också få bada. Han tycker det är jätteskönt med bastu, och han får igång blodcirkulationen så att han inte är marmorerad i huden (som han alltid annars är).

Vi installerade en kombinerad bastuspis med ångfunktion och det kan jag verkligen rekommendera, man kan välja mellan vanlig "torr" bastu och en härlig ångbastu!

9 kommentarer:

Den efterlängtade trean sa...

oj vad fiiint!!! jag gillar att basta med så vår ät flitigt använd. Det med ångfunktion lät fiffigt med!!!

Imsavimsa sa...

Trean: Ja, det blev väldigt bra! Ångfuktionen är superskön, man ryser i hela kroppen av den heta ångan! Har bastat nu ikväll igen, när kom frusna hem efter att ha varit till stugan en sväng.

Petra sa...

Åhh.. va fin bastu!O det där med ånga e ju kanonskönt!O en iskall Corona öl med en lime klyfta smakar riktigt gott i en varm bastu.Jag är ingen "öl gillare", men just den sorten e riktigt god!Testa nångång!h Petra

Elisabeth sa...

Va kul :D
och jättefinbast.
Läste att den hade 'ångestfunktion' först. haha

Anonym sa...

Lycka till m bastubadet ! De e både renande för kropp å själ med en het bastu!Nena

Imsavimsa sa...

Petra: Tack! Ångan är nåt helt extra, mycket skönt! Jag gillar nog gammal hederlig Lapin bäst i bastun.

Elisabeth: Usch, bastu med ångestfunktion vill jag nog helst undvika. Ångfunktion är mycket bättre för både själ & kropp!

Anna sa...

vad skönt. jag vill också ha bastu,är uppvuxen med vedeldad riktig bastu och är utan nu, eller vi har en men den är "ur funktion" i behov av renovering.

Imsavimsa sa...

Anna: Ja, det borde vara en mänsklig rättighet att ha en bastu ;-)!

Imsavimsa sa...

Nena: Tackar! Du får väl komma förbi och kika när vi är lite friskare. Kram!