fredag 30 januari 2009

Borta bra, men hemma bäst!Äntligen är vi hemma i vårt hus! Efter 11 dagar i Helsingfors varav de sista 5 vi bara väntade på transport, kom vi då äntligen hem. Helikoptern kunde inte komma så vi tog ambulans till nattbåten från Helsingfors igår kväll och steg iland i morse 04.25. Ambulanspersonal mötte oss i hamnen och vi åkte till barnavdelningen, där vi skrevs in kl. 05.00 och så fick vi lägga oss och sova lite till.

Vaknade vid 9-tiden efter att ha sovit rätt ok några timmar. Efter en stund hörde vi att helikoptern (!!!) landade. Sen kom avdelningssköterskan in och berättade att dom just ringt från helikoptern och sagt att dom kunde åka till Helsingfors och hämta oss...nåja huvudsaken är ju att vi kom hem, men lite snopet kändes det nog.

Vi blev rondade av Victors favoritdoktor och sen fick vi vänta på ambulansen som skulle köra hem oss. När vi kom fram så gav ambulanspersonalen Victor en nalle och så fick vi bära in honom hem. Nu är det "bara" 3 veckors bärande, vändande, och joxande med en gosse i gips, och sen ska vi tillbaka till Hfors för att ta bort gipset och sätta honom i korsett.

Borta bra, men hemma bäst!

15 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Härligt att ni är hemma även om det var en krånglig resa =)
Precis så som Victor ligger låg Elliot också i sängen. Vi bäddade med täcken och kuddar som han kräktes på så fort han fick en chans. Vi fick vända och lufta honom flera gånger varje natt men han var ju så liten jämfört med Victor. Hoppas han inte blir för arg på gipset och att det kliar på honom. Massa kramar!!

Grodansmamma sa...

Skönt för er alla! Kram

Imsavimsa sa...

Prinsmamman: Som tur är så kräks ju inte Victor så lätt (han har ju åtsnörd magsäck), men vändas och luftas ska han nog. Minst 3 ggr per natt bör han vändas enligt instruktioner från sjukhuset.

Han är nog rätt sur på gipset nu när han mår bättre, han tar tag och försöker trycka ner gipskanten men det går ju inte, sen visar han att han vill ner på golvet och det funkar ju inte heller... Så det blir mycket avledande och lägesändrande fram och tillbaka för att han ska vara nöjd. Kram!

Grodansmamma: Jätteskönt! kram

Hannsu sa...

Lilla gubben, verkligen inte kul att ha den kostymen på sig.
välkommen hem!

kram

jenny sa...

hurra, hurra, hurra, hurraaaaaaa! Välkomna hem till "vardagen".

Pernilla sa...

Vad skönt att ni är hemma och att allt har gått bra! Har tänkt på er.

Nu får ni kämpa på dessa veckor också, ni kan ju det vid detta laget.

En fråga också, A är ofta kall om händerna och "Marmorerad" eller vad nu ska kalla det. Är Victor det? Om ja, vet du vad det beror på?

Kram Pernilla och Arvid

Anna sa...

Vad duktig kille ni har som står ut med så mycket.
Att OP ryggen är ju inte roligt. Är ju sjäv scoliosOP fast jag var ju 11 år och minns att det var förskräckligt jävulskt ont när jag vaknade.Trots morfinpumpen.
Hoppas allt går bra med gipset.

Freja sa...

Lilla killen... Äntligen fick ni komma hem! Blev orolig när du aldrig uppdaterade bloggen! Skönt att ni får pust ut lite!

Imsavimsa sa...

Hannsu: Tack! Och nej, den kostymen är ingen höjdare.

Jenny: Tack! Jag älskar vardag, fast ligga på en solig strand med paraplydrink vore inte helt fel det heller.

Pernilla: Tackar! Jo, nog är han marmorerad allt. När han blir ledsen så ser han ut som en salami nästan. Det var det enda som kardiologen anmärkte på före op, att han kallsvettas och är marmorerad. Kalla händer och fötter har han också, men inte när han fastar konstigt nog. Då är han mindre blek och har varmare händer och fötter.

Anna: Tror inte han har så ont faktiskt. Och han fick väldigt bra smärtlindring på sjukhuset. Nu är han mest bara arg på gipset :-(.

Freja: Jag kom inte åt nån dator efter måndagen så därför blev det lite tyst. Men allt är så bra det kan vara, förutom att vi är lite trötta på gipset...

Anonym sa...

Skönt att ni är hemma!!
Hoppas att dessa veckor går fort nu så han snart blir av med gipset.

Många kramar, Sofia

Anonym sa...

Ni är sådana kämpar!Hoppas det går bra nu.
Lise

Eva sa...

Välkomna hem, hoppas vardagen snart flyter på igen! Äv här har det ägnats er många tankar!

Pernilla sa...

Undrar om du vet vad det beror på?

Kram!

Anonym sa...

Hei,laitan teille osoitteen josta voi löytyä jotain ajankuluksi.
http://www.papunet.net/index.php
Toivottavasti kaikki on hyvin.
Terv.Jaana

Imsavimsa sa...

Sofia: Tack! Vi räknar dagarna tills Victor blir av med gipset. I natt svängde jag på honom varannan timme...så jag är trött som en nybliven mor idag. Kram!

Lise: Tack!

Eva: Tackar!

Pernilla: Enligt vår läkare här så beror det på hans högerkammarsvikt, dvs att han saknar lungpulsåderklaffar och då har en sviktande cirkulation till lilla kretsloppet (hjärta-lungor). Men han syresätter sig bra, har 96-100%, pulsen däremot är rätt hög 120-135. Kram!

Jaana: Kiitos, katsotaan jos sivuilta löytyy jotain kivaa.