söndag 8 juni 2008

HjärtebarnsdagVarje år i juni har "Hjärtebarnen", som är den åländska hjärtebarnsföreningen, en sommardag för alla medlemsfamiljer ute på Lemböte lägergård. I år var vi 14 vuxna och 17 barn som hade en trevlig dag tillsammans. Det yngsta hjärtebarnet var 14 månader och det äldsta 12 år.

Vi hade en föreläsning, diskuterade, åt god mat och lekte. Föreläste gjorde Mimmi Nyholm som är bl.a. lekterapeut. Hon berättade för oss om lekens betydelse för barn på sjukhus.Solen sken hela dagen från en klarblå himmel och både barn och vuxna hade roligt tillsammans.För mig har hjärtebarnsföreningen betytt väldigt mycket, det har varit en plats där jag känt mig välkommen och där alla varit i liknande situationer med sitt hjärtebarn. Vi har pratat om allt som vårt liv består av, såsom hjärtkontroller, mediciner, sondmatning, operationer, vårdbidrag och parkeringstillstånd. Vi är alla helt vanliga föräldrar fast med lite ovanligare barn i och med att alla är hjärtopererade.

När sonen fortfarande bodde på sjukhuset var det skönt att komma ifrån en stund till hjärtebarnens månadsmöten och få stöd av andra föräldrar som visste precis vad vi gick igenom. Att få vara med på mötena gjorde så att man orkade lite mer och kunde skönja en glimt av att man kunde få ha en vanlig vardag så småningom.

2 kommentarer:

Isabella sa...

Härligt att se! Där måste det finnas mycket tröst och trygghet.

Imsavimsa sa...

Isabella: Ja, det är trösterikt att träffa andra som man kan relatera till i en sån speciell situation.

Det är också väldigt hoppingivande att se äldre hjärtebarn som mår relativt bra och har ett ganska vanligt liv.

Kram!