måndag 30 juni 2008

Bakväder















Idag regnar det i vår lilla del av världen och då brukar jag passa på att baka något. Idag blev det rabarbermuffins, syrliga och goda! Här är receptet:

Rabarbermuffins (12 st)

100 g smör (smält)
1½ dl råsocker
1 ägg
2½ dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
1 dl rågsikt
3½ dl vetemjöl

1 rabarber (i tunna skivor)
1 msk potatismjöl
1 tsk kanel
1 msk socker

Blanda smeten i den ordning som ingredienserna står. Blanda i en separat skål rabarber, potatismjöl, kanel och socker. Häll sen i rabarberblandningen i smeten och blanda om. Klicka ut i muffinsformar och grädda i 200 grader ca 20-25 minuter. Servera som dom är eller med vaniljglass eller vaniljsås till.

PS. Jag är ingen vidare matfotograf, så tips mottages tacksamt för hur man fotar mat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Öva öva och öva. Och knäpp massor av bilder, oftast brukar någon bli bra:)

Mia sa...

Tina: Jag har mer problem med ur vilket perspektiv man ska fota. Skärpan blir oftast bra, även ljuset men vinkeln blir konstig...

Jag får lov att studera hur andras fotovinklar är, så kanske det blir bra till slut?