söndag 25 maj 2008

Stafettkarnevalen 2008Dottern har kommit hem från Stafettkarnevalen på Stadion i Helsingfors. Det är en löpartävling för elever från alla (?) svenskspråkiga skolor i Finland. Med 10.000 starter har tävlingen slagit europeriskt rekord i sitt slag.

Dottern som är den atletiska i familjen (varifrån hon fått det är ett mysterium) sprang 8x60 meter, hennes lag kom på 144:e plats av 203. Men hon var glad ändå! Tre dygn med kompisar, utan egna föräldrar i närheten och lite sömn. Allt man kan önska sig alltså.

Under Stafettkarnevalen ordnas olika jippon på området, bl.a. Radio X3M som är en finlandssvensk populär kanal hade tält med radiosändning, tävlingar och olika framträdanden. Dottern med kompisar tävlade i att trava högst stapel med cd-skivor och dom vann! 600 (sexhundra!) singlar som dom systerligt delade med sig av till hela busslasten ungar från Åland.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt med Stafettkarneval det är något finska skolan också kunde ta med i sin årliga tradition. Eleverna rör på sig så lite nuförtiden. Det är tjat om det varje termin. Jag är ju lärare så man får ju höra om det, även om jag inte får undervisa idrott pga handikapp och hjärtfel.
Kram Maria