fredag 9 maj 2008

Bra förebild? eller "Min mamma gillar Jack Black"

Storebror gjorde oss lite förvånade förra veckan när han skrev "FAK YOU" på sin sovrumsdörr. Han är en jättegullig 7-åring som nästan aldrig är arg. Han är ofta hjälpsam och snäll på alla sätt, så att finna det skrivet på hans dörr kom som en STOR överraskning.

Pappan blev ordentligt upprörd och sa åt honom att sudda över det han skrivit. Han sa att "-Sådär gör man bara inte, för det är jättefult att säga så". Storebror blev ledsen förstås, men ville inte säga var han hört ordet och suddade ut det på dörren.Vi trodde att det var nån äldre kompis som påverkat honom.

Igår kväll hade han satt upp en ny bild på sin dörr, och då gick det upp ett ljus för mig. Ahaa, det var nog inte meningen alls att säga fula ord utan det var nog mera ett av favorituttrycken för "Tenacious D" som han har lyssnat på.
Det hela avslutades med att jag frågade honom när han kom hem från skolan idag: "-Var hade du hört det där du skrev på dörren?". Gossen svarar: "-Det var från din "Tenacious D"-skiva".

Skääääms på mig...så sist och slutligen var allt mitt fel, för skivan har han bara lyssnat på i bilen med mig. Jag vet att texterna inte direkt är barntillåtna, men den är så bra och storebror förstår inte engelska ännu. Så jag hade tänkt att det inte var nån fara alls med att lyssna på lite bra musik...

Jag hade nog inte trott att jag skulle behöva erkänna detta, men jag är nog tydligen en usel förebild när det gäller att lära barnen fula ord...trots att jag aldrig svär högt inför barnen.

Här kan den som vill lyssna på en av deras bästa låtar på Youtube.

PS. På bilden ovanför dödskalledjävulen kan man svagt se ovan nämnda kraftuttryck ;-)

2 kommentarer:

Jenny sa...

Hihi, lite gulligt var det allt. Igår sa Figge att melon var "fett äckligt". Herregud vad tiden går.

Imsavimsa sa...

Jenny: Visst var det gulligt ändå, stackarn som blev åthutad för nåt som var mammas fel. Men jag är samtidigt väldigt stolt över att ha närt en blivande rockare vid min barm!

Jasså, melon är fett äckligt...ja dom växer och snappar upp saker fortare än man tror.

Kram!