måndag 28 april 2008

Sjukhusbesök

Inget allvarligt på gång utan bara det vanliga: sonen svettas, blir blek och mår illa vid sondmatning. Vi var på kontroll till barnavdelningen i morse, och fick träffa en väldigt trevlig barnkardiolog som kommer hit från Jönköping en gång i månaden.

Sammanfattningen blev som förut, sannolikt har han en tarmsjukdom som påverkar tarmens och magsäckens motilitet (hur den arbetar/rör sig). Det gör att hans tarm tar upp maten extremt långsamt och gör så att han blir illamående. Eftersom han är fundoplikerad (magsäcken är snörd runt matstrupen så att han inte kan kräkas), så när han mår illa öppnar vi hans gastrostomi så att maginnehållet kan komma ut med självtryck.

Vi var också och tog nya labprover för att se om proverna kunde visa på nåt nytt. I juni ska vi igen till Helsingfors för att byta ut gastrostomisonden (byts var 6:e månad) och för att operera ner båda testiklarna (som åkt upp i ljumsken igen), förhoppningsvis får vi då också träffa en gastrointestinal specialist och ta provbitar från tarmen som dom kan undersöka.

Inga kommentarer: